Ernæring

Basis i behandlingen vil være et allsidig og naturlig kosthold tilpasset den enkeltes behov. Noen vil ha god hjelp av lavkarbodiett, dette gjelder spesielt mennesker med avhengighetsproblemer. Andre trenger en diett uten melk, gluten- og soyaproteiner. Noen vil trenge begge deler.

Det finnes omfattende dokumentasjon som viser at symptomer på schizofreni, bipolar lidelse, ADHD, depresjon og angst har forsvunnet ved å fjerne enkelte proteiner fra kostholdet.

Senteret vil være alkoholfritt, av hensyn til de som trenger å leve rusfritt for å bli friske, og som trenger et alkoholfritt miljø for å klare dette.

Å legge om kosthold er en stor utfordring også for friske mennesker. Det er spesielt vanskelig for mennesker som sliter med psykiske problemer og mennesker i livskriser. Derfor kan det være nødvendig med et døgnopphold over tid for å få nok hjelp, støtte og undervisning, slik at man oppnår stor nok forbedring og nok kunnskap til at man blir i stand til å følge opp behandlingen etter oppholdet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.